groene_thee_gyokuro
Gyokuro 玉露

Gyokuro is een zeer verfijnde groene thee. Zo'n 20 dagen voor de oogst worden de theestruiken afgedekt met matten, zodat er geen zonlicht meer bij de plant kan komen. Door het gebrek aan zonlicht groeit de plant slechts zeer langzaam. De jonge blaadjes worden hierdoor donkerder van kleur en bevatten meer amino-zuren, wat de thee een aangenaam zoete smaak geeft. De jonge theeblaadjes worden met de hand geoogst, zodat alleen de mooiste en meest frisse bladeren worden gebruikt.

Gyokuro betekent letterlijk jade dauw, wat verklaard wordt door de fel groene kleur van de drank. Omdat gyokuro een zeer delicate thee is moet er voorzichtig mee worden omgegaan. De temperatuur van het water mag niet te heet zijn, wat een bittere thee oplevert. Een water temperatuur van 60-65 °C is ideaal, een trektijd van 90 seconden levert een heerlijke thee.

Doordat gyokuro wordt geoogst in het voorjaar en de thee vers moet worden gedronken biedt Thee Online gyokuro slechts in een bepaalde periode aan.